3. august 2018

Hjemmelaget solbærsaft


Jeg har ingen erfaring med å lage så mye annet enn syltetøy av diverse bær, men som fersk eier av både solbær- og ripsbærbusk og plommetre, blir læringskurven bratt i år! Da vi kom hjem fra ferie var solbærene godt modne, så de måtte plukkes og gjøres noe med. Siden solbærsaft er en favoritt til enkelte i huset, så måtte vi prøve oss på det. Etter litt googling fant vi ut at det enkleste var å gå til innkjøp av en saftkoker, det gjorde jobben veldig enkel.

I saftkokeren har du bare i bær og sukker og lar det dampe seg ferdig. Vi måtte tappe ut litt saft underveis, for at det ikke skulle gå over kanten. Av 2,7 kg bær fikk vi 2,5 l saft. Vi hadde i en god del sukker, så sirup er kanskje mer det rette navnet. Vi valgte å koke opp saften på nytt etterpå for å tilsette litt mer sukker da saften ikke var søt nok for vår smak. Vi ble meget godt fornøyd med resultatet etter første forsøk å lage saft.

Det var fullt i bærkokeren i starten, men bærene faller raskt sammen.

Saften før oppkok nr to med mer sukker.

Det ferdige resultatet. Det er viktig å rengjøre flaskene godt før bruk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...