12. august 2018

Hjemmelaget rispgelè

Med bærbusker i hagen, er det duket for å lære nye ting :). Nå var det tid for å høste de modne ripsbærene fra hagen. Vi bestemte oss denne gangen for å lage gelè av bærene. Til sammenligning med solbær, ble det betraktelig mer saft av ripsbærene. Vi brukte også denne gangen saftkokeren og tilsatte sukker til vi synes det var søtt nok. Vi hadde feilberegnet mengden saft litt, så vi hadde litt lite glass. Brukte derfor noe av saften som saft.

Testet på et fat om det var nok pektin i bærene til å lage gelè, men det var det ikke så vi måtte tilsette gelatin. Vi hadde gelatin i pulverform tilgjengelig og tilsatte det vi hadde. Vanskelig å vite hvor mye vi skulle tilsette.... dessverre viste det seg nå gelèen hadde stått over natta, at vi hadde hatt i litt lite. Smaken var imidlertid fortreffelig, så det var jo bra. Siden vi har hermetisert gelèen i glass, bryr vi oss ikke med å ha i mer gelatin nå. Dette tilsetter vi bare ved behov når et nytt glass åpnes. Kan tenke meg at denne litt tykke saften også er god til is og kaker, så vi får se hva bruksområdet blir før vi evt har i mer stivelse.

Disse søte glassene er kjøpt på Obs!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...