12. august 2018

Hjemmelaget blåbærsaft

Plukking av blåbær er alltid en familieaktivitet for oss på tampen eller rett etter ferien er slutt. I år fant vi utrolig mye bær i skogen, så det ble to plukkerunder. Den første fangsten ble laget til syltetøy og  er lagt i fryseren så vi har utover hele vinteren.

Siden vi hadde fått dreisen på å lage saft, tenkte vi at vi måtte ta en runde to for å plukke bær til det også. Av 15 liter bær, ble det hele 9 liter saft. Her som med rispbæra, så ble vi overrasket over mengden saft det ble av bærene. Her måtte vi imidlertid tilsette godt med sukker, før smaken ble godkjent. Også denne  gangen brukte vi saftkoker.

Bæra ble bare grovrenset, det har ikke noe å si om det er noen blader i når man skal koke saft.


Vi kokte opp saften på nytt etter runden i saftkokeren. Dette for å tilsette mer sukker for smaken og sitronsyre for konserveringen sin del. 

Disse søte tag'ene er kjøpt på Wish. På baksiden har jeg skrevet hvilken saft det er og årstall. Ikke at jeg har noen tro at det er mer saft igjen når det blir tid for ny høsting av bær da.....:)

Måtte ty til en del forskjellige flasker, da det ble mer saft enn vi trodde på forhånd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...