29. desember 2015

Hjemmelaget roastbiff

Den beste roastbiffen lager du selv og det er veldig enkelt :)

Dette trenger du:

  • Kjøtt av god kvalitet uten marmoreringer (f eks mørbrad)
  • Krydder (pepper, fersk chili eller Chili Explosion fra Santa Maria)
  • Hyssig dersom det er nødvendig å binde opp kjøttet før steking
  • Steketermomenter


Kjøttet krydres godt og kan gjerne ligge et par dager for marinering før steking.
Her har jeg brukt et jevnt og fint stykke mørbrad, så det var ikke nødvendig å binde steken.
Kjøttet brunes godt i en stekpanne før langtidssteking i ovnen.


Denne roastbiffen er stekt i 5-6 timer før den ble ferdig.
Jeg starter med ovnen på 50 grader og lar steken stå noen timer slik. Mot slutten av steketiden, skrur jeg opp temperaturen litt. Her er det viktig å følge med på steketermometeret, slik at steken når den temperaturen du ønsker. Dette avhenger av hvor rødt du ønsker at kjøttet skal være.
Denne steken er tatt ut på 60 grader og lå til dagen etter før den ble skjært opp. Da får kjøttsaften satt seg skikkelig i kjøttet.


Det ferdige resultatet :) Finne og tynne skiver får du best til med skjæremaskin.
Roastbiffen kan fint fryses i mindre porsjoner etter at den er ferdigstekt og skjært opp
- da varer den lengre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...