Bålkos, lavvo og natursti hørte med. I tillegg til at vi lette i skogen etter godteriposer.
Siden det er vinter, var vi litt usikre på hvilken servering vi skulle ute i skogen. Etter litt tenking falt vi på følgende;
- Kakao/solbærtoddy med minimarshmallows (en stor suksess - ungene fikk ikke nok!)
- Pølser i slåbrokk varmet på bål
- Sjokoladekake varmet på bål
- Pepperkaker (..som vi ikke rakk å spise!)
- Godteriposer hengende i trærne i skogen
Pølser i slåbrokk
- Smelt smør, ha i melk og rør ut gjæren
- Rør inn vispet egg
- Tilsett salt og mel
- Hev til dobbelt størrelse
- Kjevle deigen til et passe tynt rektangel og del i strimler (1,5 cm) til å surre rundt pølsene
- Etterheves i 15 min på brett
- Pensle med egg før pølsene stekes i ca 15 min på 225 C
Pølsene kan godt lages dagen i forveien og er like gode når de varmes på bålet. Veldig greit at brødet sitter fast, så slipper man å ha med både pølse og lompe/brød. Og smaken den er god den også!
Oppskrift - Pølser i slåbrokk:
1/2 pk gjær
100 g smeltet smør
2 dl melk
1 egg
1 ts salt
7 dl siktet hvetemel
Natursti
Etter gjennomført natursti gikk vi gjenom oppgavene og alle ungene fikk sjokolademedalje :)
for noen deilige pølser!!
SvarSlettHørtes ut som en herlig dag =)
SvarSlettUtebursdag er en slager! Vi har i september,og selv om været er rimelig uggent stort sett på hver bursdag..feirer vi ute på hytta ved havet! Da er det skattejakt i bunkersen(fra krigen) og i år kom selveste Kaptein Sabeltann på besøk(ongene var hellig overbevist om at det var den ekte ;) Ei av gjestene lurte på om hun kunne få feire bursdagen sin på den idylliske plassen vår neste gang hun hadde bursdag :) Takk for tips til pølser i slåbrokk..den skal vi prøve! Vi bor helt nord i landet...og reglen om at det ikke finnes dårlig vær er vell brukt her..myye på tur ;)
SvarSlett