9. desember 2010

Prinsessekake og brownies-hjerter

Prinsessen i huset fylte år i dag og hun hadde befalt en prinsessekake til bursdagen.. Egentlig er det litt min feil, i og med at vi satt på Youtube her en dag og kom over video om "hvordan lage prinsessekake".
Kunne jo ikke gjøre annet enn å ta utfordringen, men resultatet det ble ganske bra det :)


Rosa Prinsessekake


Jeg startet med å bake vanlig sukkerbunn. En laget jeg i springform på 20 cm og en i en glassbolle som tåler å stå i ovn med ca samme diameter.
Heldigvis hadde jeg laget disse for noen dager siden og hadde dem i fryseren. Det er lettere å skjære dem til når de er delvis frosne... hvis ikke ryr de bare i småbiter...

Begge delene ble delt i to og jeg hadde i jorbær i mellom lagene. Selvsagt Trønderbær fra fryseren! Hullet til dukken stakk jeg ut med et lite shot-glass.

Tips! Legg litt bakepapir rundt sidene på hele kaken, da blir det ikke så mye gris på serveringsfatet. Bakepapiret tar du bare bort når du er ferdig med pyntinga.


Så var det klart for smørkremen!
Denne smørkremen består av smør, melis, vaniljesukker, sitronsaft, melk og rød konditorfarge.

Dukka bør pakkes inn i plast før du setter den i midten av kaka, da blir den lettere å rengjøre etterpå :)

Tips! Det er lurt å lage et lag først med smørkrem før du begynner med sprøytepose, da slipper du å få smuler i pynten.. og utseende blir finere. Jeg brukte en lang tynn stekespade for å fordele smørkremen over kaken. Deretter tok jeg en bit papir og dro fra bunnen og oppover, da blir overflaten jevnere. Var ikke så veldig nøye her da jeg skulle ha et lag til med pynt.

Så var det bare å begynne å sprøyte på da... og det tar litt tid. Satt til slutt på litt rosa kuler, sølvkuler og blomster som jeg har kjøpt ferdig i butikken. Det finnes mye fint i kakepynt-hyllene!

Her ser dere det ferdig resultatet .... og prinsessen ble veldig fornøyd!
Lysene satte jeg forsiktig foran på skjørtet, det gikk helt fint :)Brownies-hjerter

I tillegg til prinsesse-kaken, gelè og minipizza, laget jeg noen brownies-hjerter. Her har jeg rett og slett brukt ferdigpose fra butikken og stukket ut hjerter med form til pepperkaker. Hadde på litt melis og hjerte-strøssel. Søte ble de :)


5 kommentarer:

 1. Steike ta!! Nå ble jeg imponert!! Har sett sånn prinsessekake før på nett, og syns det ser ut som en JOBB å få til :) Du er kjempeflink. Rene konditoren jo!!

  SvarSlett
 2. Så fin kaka ble.Regner med både prinsessa sjøl og vennene ble fornøyd med den kaka der.

  SvarSlett
 3. Fy flate du er dyktig!! Nydelig kake du har laget altså! :)

  SvarSlett
 4. jeg var så heldig å få se vidunderet i levende livet :) og ungene snakket om kaka i barnehagen i dag!!

  Du er kjempeflink lillw

  SvarSlett
 5. Tusen tusen takk dere for fine kommentarer :)
  Kaka ble en suksess og prinsessen var veldig fornøyd. Smaken var ikke så værst den heller :))

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...