20. oktober 2018

Hjemmelaget krydder

Tross en kald og våt sensommer og høst, trives noen av urtene fremdeles godt ute i min lille urtehage. Jeg er usikker på om de vil overvintre, så jeg måtte finne på noe for å bruke dem opp. Kom over en oppskrift på nettet på å lage kryddersalt. Denne gangen ble det derfor Timiansalt.

Du trenger;
  • grovsalt
  • ferske urter etter eget ønske (kan sikkert blande flere typer om man vil)
Urter og salt ble kjørt i en blender til passe konsistens. Fordelen med å bruke grovsalt, er at man får ulik størrelse på saltet. Blandingen spres ut over et bakebrett, bruk bakepapir. Deretter tørkes det i ovnen på 50-60 grader i ca to timer. Tiden det tar å tørke avhenger av mengden du lager.


Jeg har timian både ute i hagen og inne på kjøkkenbenken. Brukte litt av begge plantene.



Disse glassene rommer nesten 3 dl hver, så det ble ganske mye krydder.
Kjøper man litt mindre glass og setter på noe fine etiketter, er dette fine gaver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...