24. august 2014

Babygave til en ny verdensborger

En ny tanteskatt er kommet til verden, så heklekroken har fått svingt seg tidligere i sommer for å komme i mål med denne veldig lilla gaven. Gaven inneholder vognteppe i rosa og lilla lapper, lilla lue med sommerfugl og øreklaffer, lys lilla lue med tilhørende votter og en kremfarget jakke som jeg har heklet tidligere i år. Skriver litt mer lengre ned om vognteppet og luene/vottene. Jeg laget også et kort som ble gitt sammen med gaven. Dette ble litt personlig, så jeg får be om tillatelse før jeg evt kan legge det ut her.
Baby vognteppe

Vognteppet består av lapper som er heklet i Dale Baby Ull. Mønsteret til lappene har jeg hentet fra en av mine mange heklebøker, men de ble heklet i tynnere garn og mindre krok enn den opprinnelige oppskriften. Har bruk heklekrok 3,5 her. Størrelsen er tilpasset til å skulle passe som teppe i en barnevogn. Jeg synes kanskje teppet ble litt for kvadratisk, men det er jo smak og behag. Kanten rundt er heklet staver.
  Luer og votter

Jeg tenkte at babyen måtte ha matchende luer og votter til sitt nye vognteppe. Heklet derfor dette i samme garn som jeg hadde brukt på teppet. Brukte den største babydukka i huset som modell :)
Den mørke lilla luen har øreklaffer og har fått en søt sommerfugl som pynt. Luen kan også knytes under haken om ønskelig med de flettede snorene. Eget mønster og heklekrok 3 er benyttet.
Luen i lys lilla, ble kanskje litt i største laget.... men det kan være greit å ha noe å vokse i.  Her er også eget mønster og krok 3 benyttet. Vottene er i samme mønster som lua og har ikke tommel.

1 kommentar:

  1. Så fine ting du har heklet. Håper jeg også kommer så langt en dag at jeg klarer å lage egne mønstre :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...