12. mars 2012

Til dåpsbarnet

I helgen var jeg så heldig at jeg fikk være fadder for mitt lille tantebarn som skulle døpes. Gaven til den lille prinsessen ble både noe jeg hadde laget selv og noe vi har fått andre til å lage.

Da min sønn skulle døpes for noen år tilbake siden, broderte jeg en bord i hardangersøm som skulle sys inn i et dynetrekk. Jeg hadde ikke peiling på søm den gang, så jeg fikk hjelp til monteringen av hans oldemor. Denne gangen ville jeg få til hele dynetrekket selv fra a-å. I tillegg ble det hjemmelaget dåpskort og en fantastisk flott barnestol som jeg bare må legge ut bilder av. Stolen har vi bestilt av Motivmaleren på Melhus, og de fortjener litt skryt for denne. Bilder finnes nederst i innlegget.

Dynetrekk med hardangersøm til baby


Mønsteret til hardangersømmen på dynetrekket har jeg tegnet selv. Jeg fant ikke noen ferdige mønster jeg syntes passet, så da måtte jeg finne på noe eget. Bokstavene er initialene til dåpsbarnet som skulle få dette.
Dynetrekket er sydd i til dyne med målene 65 x 80 cm og jeg benyttet vanlig bomullslerret i tillegg til broderistoffet "Sultan". For å få fram hullmønsteret, monterte jeg rosa silkestoff på innsiden av trekket. Flere detaljer ser dere på bildene under.
Kjolekort som dåpskort

Jeg synes disse kjolekortene er søte, men har aldri laget dem selv før. Jeg fant utklippsmal på internett, og resten var rimelig fort gjort. Personlig hilsen og et lite dikt finnes inni kortet.Håndmalt barnestol i tre

Bildene taler egentlig for seg selv her, men stolen ble helt nydelig! Motivene er fra eventyret om Hans & Grete. Vi har også tidligere bestilt andre ting og en lignende stol hos Motivmaleren, og har alltid vært fornøyd med det de maler. Jeg synes de fortjener litt reklame for denne stolen, Motivmaleren holder til på Melhus utenfor Trondheim.


4 kommentarer:

 1. Fantastisk flott arbeid Lill Wenche. Nydelig ble det, også så søtt et kort. Jeg har ikke sett disse før. Stolen var også fin - har sett flere av de.

  SvarSlett
 2. Kjempeflott dåpsgave:)Nydelig hardangersøm du lagde på dynetrekket. Og kjempesøtt dåpskort. Du kan jo alt du ;) skikkelig fin håndmalt stol dere bestilte også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Janne :) Jeg kan langt fra alt bare så det er sagt, har mye å lære ;)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...