29. juli 2011

Feriehekling :)

I år ble det mye bilkjøring i ferien og da må man jo ha noe å holde på med... Jeg er ikke så veldig glad i bilferie, men med små barn er det ofte det mest praktiske. Nedenfor ser dere hva som ble til mens vi rullet på veien i sommer. Fant inspirasjon og oppskrifter til dukkeklærne i boken "Fantasifulle dukkeklær" av Lise Nymark.


På bildet ser dere diverse dukkeklær (beskrives nærmere under), halstørkle i englemasker heklet i flerfarget Fabel), rillet pannebånd heklet i to tråder av Fabel med fastmasker i bakre ledd, to nye kopptuer som vanlig heklet i Paris.Denne søte kjolen og sokkene fant jeg oppskrift på i boken "Fantasifulle dukkeklær", men jeg endret litt på garn og farger. Kjolen er heklet i garnet Fabel, rosa og multifarget.  Enkle knapper i ryggen er fra Stoff & Stil. Heldigvis var dukka med på ferien, så vi fikk dobbeltsjekket størrelsen underveis.Dette nydelige settet er heklet i Alpakka-garn. Oppskrift også hentet fra "Fantasifulle dukkeklær". Vesten er stort sett heklet i staver. Kanten rundt er fastmaker. Trykknapp er festet øverst på midten foran.

Kjolen er heklet i staver og fastmasker. Litt arbeid å hekle alle blomstene og feste disse rundt kanten nederst. På ryggen er det tre søte blomsterknapper fra Stoff & Stil. Synes ikke min utgave av kjolen ble like fin som den i boka, men den duger til dukka :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...