4. august 2010

Feriehekling...

Jeg har lenge tenkt jeg skulle forsøke meg på å hekle kopptuer. Det jo så mange som gjøre det og er helt hekta... Før ferien var jeg på hobbykveld og fikk tips til garn. Da jeg var innom garnbutikken og garnet Paris var på tilbud, måtte jeg bare kjøpe en haug med nøster... måtte jo ha noe å holde på med på bilferie også!

Og kopptuer ble det! To stk var allerede ferdig på strekningen mellom Trondheim og Dombås! Det ble noen tuer på turen, tror det ble 7-8 stk til sammen. Hadde mange fine farger så de ble riktig så fargerike :) Tok dessverre ikke bilder, men nedenfor er en maken en heklet i kveld.

Oppskrift; legg opp 35 lm, snu og hekle fm i luftmaskene. Snu alltid med en lm. Hekle deretter rader med fm i bakre ledd, da blir det fine riller. Bruker et nøste på en tue. Kan vaskes på 60 C også !

4 kommentarer:

 1. Se der ja. De ble jo kjempe fine da. Kjekt å ha noe enkelt å gjøre på bilturer.
  Kanskje jeg skal prøve meg på en hekla fariant jeg også.

  SvarSlett
 2. Kjempefin ble den :) Blitt noen på meg i sommer også, men strikka jeg da. Men ser nå at jeg skal prøve meg på å hekle noen også :)

  SvarSlett
 3. Disse koppetuene (koppetvågene som jeg som møring sier) er knallgode! Går omtrent bare i sånt på kjøkkenet her nå :) Lettvint kosehekling :)

  SvarSlett
 4. Kluter er gøy! Veldig fin variant du lager! Tøff! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...