18. oktober 2009

Smykker i ståltråd og litt makrame

Ble sittende litt på Youtube i går kveld og fant ut at her er det jo masse tips og instruksjoner for å lage diverse smykker... ble jo sittende en stund så det ble kveld litt vel sent!

Dette smykket er enkelt å lage.. hentet inspirasjon fra Youtube :) Tre på 14 perler på ståltråd og begynn å hekle luftmasker (0,3 mm ståltråd). Hekle først 14 luftmasker uten perler, så annehver med og uten perle og avslutte med 14 luftmasker. Klipp av og fest. Lag tre slike luftmaskeremser. Perler kan være vilkårlig eller en type perle på hver remse slik jeg har valgt; blå, blank og perlemor.

Tvinn så sammen de tre endene og flett remsene. Det fine med ståltråd er at du kan bøye og endre form slik du ønsker. Tvinn endene sammen på slutten. Form og strekk smykket så det blir pent. Jeg har brukt klemmelås her. Den er bare å tre på å klemme til. Slik ble resultate;I tillegg hadde jeg laget et armbånd i makrame som jeg hadde brukt bomullstråd på. Dette begynte å bli litt "loddent" i kantene og jeg fant derfor ut jeg skulle knyte det på nytt med vokset tråd og lage strammelås. Slik ble det;

Så til slutt et lite hjerteanheng som ble til i sofakroken i går kveld etter at jeg egentlig hadde lagt bort perlene... Klarer ikke la være vet du :))3 kommentarer:

 1. Så nydelige armbånd og hjerte!! :) Du er kjempeflink å få det til.

  Hvor kjøper du perler og ståltråd og slikt??? Panduro?

  SvarSlett
 2. alle fint :-)

  Det hjerte smykke va bare lækkert :-9

  SvarSlett
 3. Å, så lekkert heklet smykke! Helt i min smak.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...